Κάνε μια ευχή…

Αυτές τις μέρες νιώθω μια μεγάλη ανάγκη να παροτρύνω εμένα, εσάς όποιον είναι κοντά μου να σκεφτεί θετικά.

Αγαπημένοι μου είναι τόσα τα κοινωνικά όσο και τα προσωπικά προβλήματα που ξεχάσαμε να πάρουμε μια ανάπαυλα, μια ανάσα.

Τα εσωτερικά μας τραύματα δεν θα λυθούν σε μια μέρα με αυτά θα πορευτούμε, ο σκοπός είναι να τα κατανοήσουμε να γιατρέψουμε οποία μπορούμε και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται όσα δεν μπορούμε να γιατρέψουμε. Μην ξεχνάτε ότι κάποια αγιάτρευτα τραύματα είναι αυτά που μας οδηγήσουν στην αυτογνωσία στην ενσυναίσθηση σε νέα μονοπάτια. Ότι και αν συμβαίνει στην ζωή μας σε όποια φάση και αν είμαστε χρειάζεται να κρατάμε ένα κομμάτι θετικής ενέργειας γιατί αλλιώς για πιο λόγο προσπαθούμε?

Χρειάζεται ένα θετικό όραμα μια σκέψη αγάπης μια πράξη δύναμης, αλλιώς γιατί τόσος κόπος και πόνος για να γνωρίσουμε εμάς ?

Είναι υπέροχο, είναι γενναίο, να κοιτάμε προς τα μέσα και να επεξεργαζόμαστε αλλά μην ξεχνάτε να δημιουργήσετε προς τα έξω να δώσετε γείωση με πράξεις, τότε όλα μα όλα αποκτούν άλλη αξία.

Και κάντε και μια ευχή ! μια ευχή για όλους !

Θυμάστε τους κλέφτες ( ταραξάκο – δανδελιών ) που φυσούσαμε και βάζαμε ευχή?

Εγώ το λάτρευα από παιδί αυτό το φυτό και συνεχίζω να το λατρεύω.

Σήμερα θα βάλω ευχούλες για όλους μας γιατί ο λόγος που κάνουμε όλο αυτό το ταξίδι είναι για να είμαστε καλά να κρατάμε ζωντανό το όραμα να έχουμε μια αγκαλιά ζέστη να δώσουμε. Η προσκόλληση στον πόνο είναι μεγάλη παγίδα, μαθαίνουμε να ζούμε με τον πόνο και έγινε εν τέλη σκοπός και όταν φτάνει η ώρα να χαρούμε να απολαύσουμε να χαλαρώσουμε δεν ξέρουμε πως και έτσι απλά επιλέγουμε ξανά τον τόσο γνώριμο πόνο.

Ο ναρκισσισμός μπορεί να είναι η αγάπη του εαυτού αλλά εδώ ίσως και να είναι μια άλλη μορφή ο Νάρκισσος του πόνου, έχει μια ομορφιά να πονάς μια γοητεία, έχεις να πεις ιστορίες για όλους αυτούς που σε πονέσανε, για όλους αυτούς τους πόνους που άντεξες. Πείτε όχι στα θέλγητρα του πόνου, φύγε από την βολή της θλίψης, γλυκέ μου ήρωα γλυκές μου ηρωίδες κάναμε πολύ δρόμο για να μην πιούμε από την πηγή της ψυχής μας. Ελάτε πιείτε και ξεδιψάστε και προσφέρεται και σε άλλους λίγο από την δροσιά σας.

Ψυχοθεραπεία και Ολιστική Προσέγγιση της Υγείας
Ιωάννα Μπράτη